Interim Management

Nieuws

Het Nieuwe Werken en HRM

Over het nieuwe werken wordt veel gezegd en geschreven. Zo worden nieuwe technologieën aangeprezen om maatschappelijke trends en ontwikkelingen, bijvoorbeeld de filedruk, arbeidsmarktkrapte en outsourcing van laaggeschoold werk het hoofd te kunnen bieden.

Het nieuwe werken: Effectiviteit van een organisatie vergroten
Organisaties die de nieuwsgierigheid, openheid en flexibiliteit van mensen aanspreken behalen betere resultaten dan organisaties die dat niet doen. Het nieuwe werken is een middel om deze voorwaarden te creëren. Het nieuwe werken bevat alle omstandigheden waaronder mensen werken en is daarmee onderwerp van Human Resource Management (HRM). Het nieuwe werken is een middel waar iedere organisatie op een andere wijze invulling aan moet geven. Iedere organisatie heeft immers een ander doel, eigenheid en heeft meer of minder te maken met de maatschappelijke trends zoals boven genoemd.
Lees verder

Deeltijd-ww verlengd voor nieuwe aanvragen

Werkgevers kunnen tot 1 juli 2011 deeltijd-ww aanvragen voor hun personeel. De deadline was 1 april 2010. Alleen bedrijven die nog niet eerder gebruikt maakten van de regeling kunnen deeltijd-ww aanvragen. Het kabinet heeft 85 miljoen euro extra uitgetrokken voor maartregelen op de arbeidsmarkt, waarvan 70 miljoen voor de deeltijd-ww. "Want", zegt minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: "Ook een demissionair kabinet moet doen wat nodig is om de schade te beperken".
Lees verder

Bedrijven vaak in de fout bij ontslag

Belangrijk is de vraag: ‘Wat is de reden van het ontslag?’ Is er sprake van disfunctioneren, ontslag door reorganisatie, bedrijfseconomische reden, is er sprake van een collectief ontslag of ontslag na twee jaar ziekte? Elke situatie heeft zijn eigen ontslagregels.
Lees verder

Interesse in één van de diensten van Kirala?

Ik nodig u graag uit voor het maken van een, geheel vrijblijvende afspraak, om in een persoonlijk gesprek uw wensen en de mogelijkheden die Kirala u kan bieden te bespreken. Als u uw contactgegevens in onderstaand formulier invult, wordt er z.s.m. contact met u opgenomen.

Nieuwsbrief
De laatste artikelen van Kirala in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Deactro BV