Coaching & Development

Conflictcoaching

Doelstelling: orde en zakelijkheid terugbrengen.
Resultaat: een verbeterd werkklimaat door een coachende aanpak. Het traject wordt vormgegeven langs thema's en vragen die leven op de afdeling. Synchroon aan het conflictcoachtraject loopt een ontwikkeltraject voor de manager, zodat deze meester wordt op het gebied van conflictbegeleiding. Door de bestaande productiviteit en externe communicatie kan een disfunctionele afdeling zich afschermen tegen interventies, maar voor een constructieve aanpak is conflictcoaching nodig.

   1. Als het team uit elkaar valt of teamleden zich terugtrekken op hun taakgebied en het nodig is om constructief te leren omgaan met hun rol naar elkaar als professional.
   2. Als enkele teamleden een langdurig conflict onderhouden en overige teamleden dit toelaten, is het nodig dat de rol van het team als bewaker van de goede orde wordt onderzocht.
   3. Als de communicatie dusdanig verstoort is dat er sprake is van "pesten" en ziekteverzuim.

Een conflictcoaching ligt in het verlengde van teamcoaching. De situatie is echter geëscaleerd, er zijn scheurtjes in de communicatie of in sommige gevallen gapende gaten.
Mensen vallen terug in apathie of tonen een toenemende agressieve toon naar elkaar. Een scherpe interventie is noodzakelijk om het team niet op de klippen te laten lopen.
Werkwijze: het team ontdekt welke rollen de medewerkers spelen in het team, die de onderlinge communicatie bepaalt. Daarnaast krijgen ze inzicht in hoe deze rollen elkaar aanvullen maar ook tegenwerken. Met rollenspellen worden de verschillende rollen concreet gemaakt en nieuwe communicatievaardigheden geoefend. Het team leert een plan opzetten om in crisissituaties de werkbaarheid te bewaken.

Interesse in één van de diensten van Kirala?

Ik nodig u graag uit voor het maken van een, geheel vrijblijvende afspraak, om in een persoonlijk gesprek uw wensen en de mogelijkheden die Kirala u kan bieden te bespreken. Als u uw contactgegevens in onderstaand formulier invult, wordt er z.s.m. contact met u opgenomen.

Nieuwsbrief
De laatste artikelen van Kirala in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Deactro BV